OpenCore and MSI Rx 5500XT

  • 1. Please try what I added in # 16.


    2. Maybe remove "agdpmod = pikera"

    (NVRAM \ Add \ 7C436110-AB2A-4BBB-A880-FE41995C9F82 \ boot-args)

    Thanks a lot!

    I didn't see #16


    I tried your config.plist but it didn't change the outcome. Still stuck at the same level :(


    After removing agdpmod=pikera from boot-args

    -> same thing. The only improvement is that now the PC can shutdown/reboot normally (I don't need to press the power/reset button anymore). I'm not sure I should consider this an improvement (since there might be other ways to fix that), but at least it's that.


    Thanks again, though...






    EDIT!:


    I tried the following


    And now after reboot my display is working and the resolution is right :)))



    However, the mac doesn't seem to be sure wheter it's an iMacPro or a MacPro !?!?!


    And I get an error message saying there is now too much ram on my MacPro


    Should I be concerned?

    How good of a choice was it to move from iMacPro1,1 to MacPro7,1?

    Edited 2 times, last by asheenlevrai: new info/results ().

  • You'd need to re-generate the SystemSerialNumber, that one depends on the chosen SMBIOS. The SerialNumber you can leave the same.

    MacOS has some expectations regarding RAM on MacPro7,1 that are not met and it warns the user that something is not as expected. But it does not affect anything.


    For the warning you'd need a kext to suppress the notification: https://github.com/IOIIIO/MacProMemoryNotificationDisabler

    AMD Ryzen 9 3900X | AsRock X570 Phantom Gaming-ITX/TB3 | Corsair MP600 M.2 NVMe | Sapphire Pulse RX 5500 XT | Phanteks Enthoo Evolv Shift | MacOS 11.0 | OC 0.6.0 Snapshot

    Ryzen MacPro Thread | Github repo | Gitee Repo

  • With this MacPro7,1 value that now allows the PC to boot relatively OK, I tried changing back from agdpmod=ignore to agdpmod=pikera and it doesn't seem to change anything




    Aluveitie

    "You'd need to re-generate the SystemSerialNumber, that one depends on the chosen SMBIOS. The SerialNumber you can leave the same."


    I'd need to learn how to do that (Apfelnico helped me out here ;)).


    Aluveitie

    "MacOS has some expectations regarding RAM on MacPro7,1 that are not met and it warns the user that something is not as expected. But it does not affect anything.

    For the warning you'd need a kext to suppress the notification: https://github.com/IOIIIO/MacProMemoryNotificationDisabler"


    Thank you very much for the link to this kext :)

    • Helpful

    You can read about the PlatformInfo here: https://dortania.github.io/Ope…AMD/zen.html#platforminfo

    OpenCore Configurator would have a section to generate that too. You can generate it there and then copy/paste it manually into the config.plist

    AMD Ryzen 9 3900X | AsRock X570 Phantom Gaming-ITX/TB3 | Corsair MP600 M.2 NVMe | Sapphire Pulse RX 5500 XT | Phanteks Enthoo Evolv Shift | MacOS 11.0 | OC 0.6.0 Snapshot

    Ryzen MacPro Thread | Github repo | Gitee Repo

  • I feel like I wanna hurt myself now :wallbash::facepalm: (I won't)


    Actually It wasn't about SMBIOS setting or whatever.

    When I switched from iMacPro1,1 to MacPro7,1 I also switched what DP I used on my graphics card.


    My MSI Rx500XT has 4 ports: 1 HDMI and 3 DP.

    Except for 1 DP (the one furthest from the HDMI port) all other ports don't cause black screens.

    I was literally using the only DP that is problematic!!!


    So now I have no idea what settings were or were not important.


    EDIT: I removed the kernel patch for NAVI as it is no longer required (after install) as mentioned in the original bug report on github.


    Thank you very much again for all the help and the time you provided.


    Best,

    -a-


    PS: Maybe I should do something, change a setting, to have this last DP working normally. If this would bring more stability to my Ryzentosh I'd do it. But I don't necessarily need that 3rd DP

    Maybe it's impossible to make it work. In this case, I'm fine...


    PPS: should I remove agdpmod from boot-args?

    Edited 2 times, last by asheenlevrai: removed patch ().